Foto’s van het bouwen van Coilguns.

Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van 11 januari 2019 heeft Chris Dorna  een lezing gegeven over hoogspanning op wekken en het bouwen van Coilguns.
Voor de foto’s van deze avond  zie URL Foto’s Club avond

Het was een gezellige en interessante avond.

Cees-PA1CE

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Bouwbeschrijvingen, Laatste nieuws, Technisch

Komende vrijdag

Onderling QSO en bijeenkomst projectgroepen.

Maandelijkse Lezing

Op vrijdag 1 november geeft Hans PA0Q een lezing over moderne SDR transceivers. Een interessant verhaal over de wereld van de moderne radiozendapparatuur! Hans zal vertellen over de ontwikkeling van de Software Defined Radio (SDR)-transceiver en geeft een overzicht van de diverse merken. Vier bekende fabrikanten passeren de revue: Elecraft, Kenwood, Icom en Yaesu. Deze zijn echter niet de enige die actief zijn op het gebied van SDR. Hans zal verder ingaan op de eigenschappen van de SDR-transceivers, zoals die zijn vergeleken door de ARRL en Rob Sherwood. Ook Nederlandse radioamateurs hebben zich hier verder in verdiept.