ARDUINO voor onze radiohobby

Vrijdag 2 maart gaf Cor-PA0GTB met behulp van Bert-PA1BM een presentatie over het gebruik van een Arduino voor onze radiohobby.

Het was een interessante presentatie.

Enkele foto’s gemaakt door Chris PE1DZX:

IMG_3972IMG_3971IMG_3970

 

 

 

 

De presentatie op de beamer weergegeven:

  Presentatie_Arduino_projecten_v0.4.pdf (7,1 MiB, 1.167 hits)

Twee video’s: 

  CW_decoder.mp4 (96,6 MiB, 270 hits)

  HamShack.mp4 (69,0 MiB, 0 hits)

Geplaatst in Bouwbeschrijvingen, Laatste nieuws, Technisch

Komende vrijdag

Onderling QSO en bijeenkomst projectgroepen.

Maandelijkse Lezing

Op vrijdag 1 november geeft Hans PA0Q een lezing over moderne SDR transceivers. Een interessant verhaal over de wereld van de moderne radiozendapparatuur! Hans zal vertellen over de ontwikkeling van de Software Defined Radio (SDR)-transceiver en geeft een overzicht van de diverse merken. Vier bekende fabrikanten passeren de revue: Elecraft, Kenwood, Icom en Yaesu. Deze zijn echter niet de enige die actief zijn op het gebied van SDR. Hans zal verder ingaan op de eigenschappen van de SDR-transceivers, zoals die zijn vergeleken door de ARRL en Rob Sherwood. Ook Nederlandse radioamateurs hebben zich hier verder in verdiept.