BRAC-nieuws 2017-10 (december)

  •  Van de voorzitter.
  • Zelf storingen oplossen.
  •  43ste Landelijke Radio Vlooienmarkt.
  • Gelezen in het BD.
  • De laatste.
  • W colofon.

  Jaargang_44_nummer_10_december_2017.pdf (848,3 KiB, 408 hits)

Klik hier voor de eerdere nummers.

Geplaatst in BRAC Nieuws

Komende vrijdag

Onderling QSO en bijeenkomst projectgroepen.

Maandelijkse Lezing

Op vrijdag 1 november geeft Hans PA0Q een lezing over moderne SDR transceivers. Een interessant verhaal over de wereld van de moderne radiozendapparatuur! Hans zal vertellen over de ontwikkeling van de Software Defined Radio (SDR)-transceiver en geeft een overzicht van de diverse merken. Vier bekende fabrikanten passeren de revue: Elecraft, Kenwood, Icom en Yaesu. Deze zijn echter niet de enige die actief zijn op het gebied van SDR. Hans zal verder ingaan op de eigenschappen van de SDR-transceivers, zoals die zijn vergeleken door de ARRL en Rob Sherwood. Ook Nederlandse radioamateurs hebben zich hier verder in verdiept.