Verslag van lezing “Radio is weer avontuurlijk”

 

Vrijdag 2 september heeft Geert Paulides ons wegwijs gemaakt in de wereld van de SOTA. SOTA, ofwel Summits On The Air (SOTA) is hamradio vanaf een bergtop.

Geert is daar al enige jaren mee bezig en heeft ons verteld hoe SOTA in zijn werk gaat. Ook toonde hij zijn rugzak, waar hij zo’n 10 kg. aan materiaal in meeneemt. Een 10m mast, antennedraad en een kleine transceiver en verder alles wat hij nodig heeft om vanaf een bergtop radioverbindingen te maken. Dit noemt men ook wel het activeren van een summit. Hij werkt het meest in CW, maar kan ook in SSB uitkomen.

Hij toonde ons de SOTA-website: http://www.sota.org.uk/ maar het mooist waren natuurlijk de verhalen die hij vertelde over zijn eigen activaties, onder andere in Nederland (ja, ook wij hebben SOTA!), Gran Canaria, en Liechtenstein.

Zo’n 15 personen waren vanavond aanwezig en aan degene die niet aanwezig waren kan ik melden dat jullie een mooie lezing gemist hebben 😉

Niet getreurd: volgende maand is er weer een interessante lezing bij ons clubstation en wel van Marcel Bos PA9M. Hij gaat ons tips geven over contesten. Komt dat zien en horen!

Tot de volgende keer bij de Helftheuvel!

Claudia – PD5AX

Geplaatst in Nieuws, Uncategorized