Verslag en uitslag BRAC Vossenjacht 2016

vosje.jpg 

Verslag en uitslag BRAC Vossenjacht 2016

Uiteindelijk deden er toch nog 8 equipes mee aan de BRAC Vossenjacht. Het weer was gelukkig niet zo slecht als de voorspellers ons hadden doen geloven en naast de nodige vertrouwde gezichten, waren er ook de nodige nieuwe jagers.

In een gebied van 1 x 1 km in het recreatiegebied Engelenstede bij de Hooghei in Berlicum hadden Paul PA0STE, Johan PA3HGU, Jan PE1MQL en Chris PE1DZX totaal acht twee meter vossen uitgezet en als verrassing ook nog eens vier 80 meter vossen welke ieder een half punt opleverden. Om een idee te krijgen van de posities hieronder het kaartje (er waren een paar afwijkingen) met de 2 meter vossen.

Vossenjacht 2016 kaart

Bij de start kregen alle deelnemers een R3500D 80 meter ontvanger en een led waarvan onderweg uitgezocht moest worden wat de kleur was.

80 meter Vossenjacht ont vanger

Van de 8 gestarte equipes hebben er uiteindelijk 6 de hele jacht afgemaakt. Omdat het weer op het einde toch nog dreigender werd, zijn we voor de prijsuitreiking verhuisd naar restaurant De Hooghei, waar onder het genot van een consumptie gewacht moest worden op het tellen van de punten.

Bij de eerste drie plaatsen was er (gelukkig) geen ex aequo (gelijke stand) en hoefden de extra opdrachten niet beoordeeld te worden. Dit scheelde ook een discussie over wat met de kleur van de led werd bedoeld (wel/niet stroomvoerend).

De einduitslag was uiteindelijk:

  1. Sander Siebenga (8 punten)
  2. Kobus PE2LOJ (6 punten)
  3. Hans PA3BZR met kleinzoon Elrar (4,5 punten)

Voor de winnaars was er een beker en een VVV-bon.
De wisselbeker gaat voor de tweede achtereenvolgende keer naar Sander Siebenga.

Zie plaatje wisselbeker:

brac-vossenjacht-wisselbeker 2016

Er zijn al een paar ideeën voor de volgende jacht, daarvoor is het echter wel nodig dat de commissie wordt uitgebreid.

Chris PE1DZX


Geplaatst in BRAC Vossenjachten, Nieuws

Geef een reactie