BRAC 70 jaar Inloopmiddag

brac-70-100x100.png

Op zaterdag 13 december 2014 vierden we dat de Bossche Radio Amateur Club 70 jaar bestaat. We deden dit met een inloopmiddag in De Helftheuvel. Er was een zendstation en verschillende amateurs presenteerden verschillende projecten en apparatuur. Kinderen maakten volop gebruik van de mogelijkheid om onder begeleiding van (groot)vader een printje te solderen.

IMG_3922-bewerkt

Om vier uur kreeg de inloop een officieel tintje met een toespraak van onze voorzitter Hans Vuurregge PA3HVZ. Hij memoreerde de oprichting van onze club kort na de 2e wereldoorlog en de latere aansluiting bij de VERON. De BRAC is namelijk nog vóór de VERON opgericht! Ook noemde hij het belang om jongeren en kinderen bij onze hobby te laten zien. De BRAC gaat dit in januari doen met een radiomaand bij Basisschool De Ontdekking.


Na Hans kreeg de algemeen voorzitter van de VERON Remy Denker PA3AGF het woord. Hij begon met een presentje voor het bestuur met de opdracht dit te nuttigen tijdens de bestuursvergaderingen.

IMG_3923-aangepast
Remy vervolgde met een verrassing voor Kobus Siebenga PE2LOJ, al jaren onze secretaris. Hij kreeg de Gouden Speld opgespeld voor zijn jarenlange inzet voor onze afdeling. Kobus was zichtbaar verguld met deze blijk van waardering.

IMG_3939-aangepast
Na de toespraak van Remy nam Hans weer het woord en hij zette Cees Ventevogel PB9CV in het zonnetje. Cees heeft besloten om te stoppen met zijn taak in het bestuur en met de Bossche Ronde waar hij zicht jaren voor heeft ingezet. Cees had al eerder de BRAC Pluim ontvangen en kreeg van Hans een envelop met inhoud en van de afdeling een groot applaus. Cees bedankte iedereen voor de inbreng in de ronde.

IMG_3950-bewerkt
Hans was nog niet klaar. Frans van Woerkom PE1RQW kreeg de BRAC Pluim voor de hulp die hij aan Cees heeft gegeven om hem in de lucht te houden. Deze pluim lag al een tijdje klaar voor Frans, maar er was tot nu toe geen gelegenheid geweest om hem uit te reiken.

IMG_3956-aangepast
Na nog enkele rondjes van de club en het afbouwen van de laatste soldeerprojecten was het tijd om op te ruimen.

De volgende activiteit vanwege ons 70-jarig jubileum is de radiomaand bij Basisschool de Ontdekking. Nog deze week krijgt iedereen hierover meer informatie in zijn mailbox.

 


Geplaatst in Uncategorized