Welkom bij de BRAC


De  Bossche Radio Amateur Club is de afdeling A25 van de VERON

Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland

laser06_500x33364955615-2075-46f9-a3b5-d631e607070cIMG_3970

De club is  ontstaan net voor de moeder vereniging en de leden bedrijven de hobby binnen deze afdeling dan ook al zo’n 75 jaar enthousiast op een hoog niveau. Binnen onze afdeling vinden vele activiteiten plaats, variërend van zelfbouw en restauratie van allerlei  elektronische apparaten die we gebruiken bij onze hobby, deelname aan radio-wedstrijden, het organiseren van lezingen op het gebied van radio techniek, af en toe een uitstapje, spelenderwijs leren met computers, raspberri’s en arduino’s.

Er is een groepje actief met het doen van allerlei experimenten op het gebied van digitale voice communicatie.

Daarbij staat dingen samen doen en kennis uitwisselen op de voorgrond, ongeacht leeftijd, geslacht en kennisniveau. ‘Samen de hobby beleven’  is ons moto met veel ruimte voor nieuwe ideeën en experimenten. Een stukje geschiedenis vind je hier.

Onze centrale verenigingsavonden:

De bijeenkomsten vinden plaats op de woensdagavond (begin 20:00 uur) in het “Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel”,  Helftheuvelpassage 115, 5224 AC ’s-Hertogenbosch.

Elke eerste woensdag van de maand maken we speciaal door middel van een lezing en/of demonstratie in de grote zaal. Het QSL bureau is dan ook aanwezig.

De andere woensdagen hebben we inloopavonden waar de mogelijkheid geboden wordt aan project groepen om samen te komen. Op deze avonden wordt er gewerkt en overlegd aan onder handen zijnde projecten. We doen dit in een kleine zaal. Op de tafels vindt u dan de meest recente nummers van amateurbladen uit binnen- en buitenland. Alhoewel er op die avonden ‘gewerkt’ wordt is er altijd tijd en ruimte voor een gezellige babbel en een drankje.

Clubhuiscommissie:

  • Sjef, PA3ESD
  • Kobus, PE2LOJ

Lid of geen lid, kom gerust langs!