Welkom bij de BRAC

45ste Landelijke Radio Vlooienmarkt

21-3-2020 afgelast!

Al vele jaren organiseert de Stichting BRAC de Radio Vlooien Markt in Rosmalen. De afdeling A25 van de VERON geeft al al die jaren haar ondersteuning voor dit evenement. Wat in het verleden nooit is voorgekomen gaat dit jaar wel gebeuren. Het verloop van de uitbraak van het Corona virus is van dien aard dat wij ons genoodzaakt zien, de Radio Vlooien Markt van 21 maart 2020 niet door te laten gaan.

lees hier verder radiomarktwebsite


 

De  Bossche Radio Amateur Club is de afdeling A25 van de VERON

Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland

laser06_500x33364955615-2075-46f9-a3b5-d631e607070cIMG_3970

De club is  ontstaan net voor de moeder vereniging en de leden bedrijven de hobby binnen deze afdeling dan ook al zo’n 75 jaar enthousiast op een hoog niveau. Binnen onze afdeling vinden vele activiteiten plaats, variërend van zelfbouw en restauratie van allerlei  elektronische apparaten die we gebruiken bij onze hobby, deelname aan radio-wedstrijden, het organiseren van lezingen op het gebied van radio techniek, af en toe een uitstapje, spelenderwijs leren met computers, raspberri’s en arduino’s tot en met het organiseren van een Landelijke Radio Vlooienmarkt.

Daarbij staat dingen samen doen en kennis uitwisselen op de voorgrond, ongeacht leeftijd, geslacht en kennisniveau. ‘Samen de hobby beleven’  is ons moto met veel ruimte voor nieuwe ideeën en experimenten. Een stukje geschiedenis vind je hier.

Onze centrale verenigingsavonden:

De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagavond (begin 20:00 uur) in het “Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel”,  Helftheuvelpassage 115, 5224 AC ’s-Hertogenbosch.

Elke eerste vrijdag van de maand maken we speciaal door middel van een lezing en/of demonstratie in de grote zaal. Het QSL bureau is dan ook aanwezig.

De andere vrijdagen hebben we inloopavonden waar de mogelijkheid geboden wordt aan project groepen om samen te komen. Op deze avonden wordt er gewerkt en overlegd aan onder handen zijnde projecten. We doen dit in een kleine zaal. Op de tafels vindt u dan de meest recente nummers van amateurbladen uit binnen- en buitenland. Alhoewel er op die avonden ‘gewerkt’ wordt is er altijd tijd en ruimte voor een gezellige babbel en een drankje.

Clubhuiscommissie:

  • Sjef, PA3ESD
  • Kobus, PE2LOJ

Lid of geen lid, kom gerust langs!

Komende vrijdag

In verband met de Corona perikelen is de Helftheuvel tot nader bericht gesloten en vinden er geen bijeenkomsten plaats.

Maandelijkse Lezing

In verband met de Corona perikelen is de Helftheuvel tot nader bericht gesloten en vinden er geen bijeenkomsten plaats.