Welkom bij de BRAC

Reparatie dag VERON/NVHR 2022

Beste medeamateurs,

Na een aantal jaren afwezig geweest te zijn gaan wij het toch weer proberen!

Op zondag 17 juli 2022 zullen de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland) en de NVHR (Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio) samen een reparatie dag organiseren in zaal 2

van het Sociaal Cultureel Centrum “De Helftheuvel”

Helftheuvelpassage 115, 5224AC ’s-Hertogenbosch.

U bent welkom vanaf 10.00 uur tot 16.30 uur

Op deze dag kunt u lampen (buizen) apparatuur maar ook nostalgische transistor apparatuur ter reparatie aanbieden bij de NVHR reparatie ploeg die dan een poging zullen wagen om het item te repareren, het kan hier gaan om radio’s, versterkers, bandrecorders etc.
Het gaat hier dus niet om moderne apparatuur maar om apparatuur uit vervlogen tijden die mogelijk bij mensen nog op zolder staat of ergens in de schuur omdat deze niet meer functioneert.
De reparatie ploeg van de NVHR stelt hun kennis gratis ter beschikking, ook hoeft u geen lid te zijn van een van de verenigingen, wel kan een vergoeding gevraagd worden voor de defecte onderdelen die vervangen moeten worden.
Helaas kan er op deze dag niet worden ingegaan op complete renovatie projecten omdat de tijd hiervoor te kort is.
Toch hopen wij u te mogen begroeten op deze dag.
Met vriendelijke groet,
Jan, PE1MQL en het reparatie team

De  Bossche Radio Amateur Club is de afdeling A25 van de VERON

Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland

laser06_500x33364955615-2075-46f9-a3b5-d631e607070cIMG_3970

De club is  ontstaan net voor de moeder vereniging en de leden bedrijven de hobby binnen deze afdeling dan ook al zo’n 75 jaar enthousiast op een hoog niveau. Binnen onze afdeling vinden vele activiteiten plaats, variërend van zelfbouw en restauratie van allerlei  elektronische apparaten die we gebruiken bij onze hobby, deelname aan radio-wedstrijden, het organiseren van lezingen op het gebied van radio techniek, af en toe een uitstapje, spelenderwijs leren met computers, raspberri’s en arduino’s tot en met het organiseren van een Landelijke Radio Vlooienmarkt.

Daarbij staat dingen samen doen en kennis uitwisselen op de voorgrond, ongeacht leeftijd, geslacht en kennisniveau. ‘Samen de hobby beleven’  is ons moto met veel ruimte voor nieuwe ideeën en experimenten. Een stukje geschiedenis vind je hier.

Onze centrale verenigingsavonden:

De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdagavond (begin 20:00 uur) in het “Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel”,  Helftheuvelpassage 115, 5224 AC ’s-Hertogenbosch.

Elke eerste vrijdag van de maand maken we speciaal door middel van een lezing en/of demonstratie in de grote zaal. Het QSL bureau is dan ook aanwezig.

De andere vrijdagen hebben we inloopavonden waar de mogelijkheid geboden wordt aan project groepen om samen te komen. Op deze avonden wordt er gewerkt en overlegd aan onder handen zijnde projecten. We doen dit in een kleine zaal. Op de tafels vindt u dan de meest recente nummers van amateurbladen uit binnen- en buitenland. Alhoewel er op die avonden ‘gewerkt’ wordt is er altijd tijd en ruimte voor een gezellige babbel en een drankje.

Clubhuiscommissie:

  • Sjef, PA3ESD
  • Kobus, PE2LOJ

Lid of geen lid, kom gerust langs!